Her pudses og passes gamle traktorer

Det hele startede med en Porsche Junior i 1975. Siden er Oles samling vokset. I dag har han en hal nær Juelsminde med flere end 40 traktorer. Veterantraktorer vel at mærke.

 

 

Egen hal fyldt med køretøjer

”Velkommen, ” siger Ole og stikker hånden frem for at hilse. Han er iført overalls og træsko. Det helt rette outfit til at gå og pusle med traktorer i. ”Jeg kan godt lide det her med at finde gamle traktorer og sætte dem i stand og gøre dem flotte. Det er min hobby, ” fortæller han.

Ole er pensionist og en stor del af sin tid bruger han ude i sin hal nær Juelsminde. Han købte den tilbage i 2010. Siden har han brugt en masse tid på at istandsætte hallen, så hans køretøjer kan stå tørt og sikkert.

Det er først og fremmest traktorer. Dem har Ole over 40 af. Det er velkendte modeller som den klassiske grå Ferguson og gamle Fords, men også mere særegne traktorer som Bukh Herkules, der kun er produceret få af i årene 1967-68. 3 lastbiler er det dog også blevet til i samlingen.

Men det er altså traktorerne, der har Oles helt store interesse.

Traktorer er bare noget særligt

At passionen lige blev traktorer har ligget i kortene siden Oles barndom.

”Jeg er opvokset på landet, ” fortæller Ole. ”Mine forældre havde lidt jord og nogle køer. Og så lidt høns. Det var ikke prangende, men sådan var landbrug jo dengang. Så det var en meget stor ting at få en traktor. Jeg kan lige så tydeligt huske første gang, jeg satte mig op på en”.

Ole går rundt i hallen og stopper op ved en hvid Ford 8N.

Barndomsminder

”Det var faktisk lige nøjagtigt den her,” siger han og lægger kærligt hånden på traktoren. ”Den første traktor, jeg sad på. Jeg var vel omkring 7-8 år. Det var mine bedsteforældres naboer, der havde købt den, og så fik jeg altså lov at prøve”.

Gensynsglæde i 1991

Den hvide Ford 8N fandt Ole igen i 1991. Den stod stadig i nabohuset til det hus, bedsteforældrene havde boet i. Så den måtte Ole selvfølgelig eje. Selvom traktoren ikke just var i god stand.

”Jamen den så jo faktisk forfærdelig ud. Det kunne jeg jo ikke have på mig. Så jeg har restaureret den fra top til tå. Lavet motoren, sandblæst rusten af og malet den,” fortæller Ole.

Fællesskab hver torsdag 

Interessen for veterantraktorer deler Ole med andre entusiaster i klubben ”Traktorklubben Skjold”. Han var med til at starte klubben i 2014. I dag er der 6 medlemmer, som mødes hver torsdag aften i Oles hal og ”makker” i traktorer sammen.

Men de tager også på ture. Det var i den forbindelse, det gik op for Ole og de øvrige klubmedlemmer, at de hellere måtte forsikre traktorerne.

Vigtigt med forsikringen

”Vi kører på vejene, når vi skal til træf eller bare ud og vise os frem. Det kan vi jo godt lide,” griner Ole. ”Så er det vigtigt, at traktorerne er forsikrede”. Vel at mærke som veterantraktorer. For de har alle en alder og stand, der netop berettiger dem til den titel.

Døren er åben for alle

Det er dog ikke kun medlemmerne i ”Traktorklubben Skjold”, Ole dyrker sin interesse med. Oles hal rummer nemlig en gildesal. Her byder han forbipasserende gæster på en øl eller sodavand. Og dem har han ofte. Danmarks Ferguson Museum ligger nemlig ikke langt derfra.

”Så stikker folk lige forbi her på vejen hjem,” fortæller Ole. ”Det er så hyggeligt”.

Ring til os på 75 91 21 92
Ring til os
Skriv til os