En engelsk minibil på ferietur

En jysk familie på ferie i en beskeden engelsk minibil

Foto & tekst: Thomas Schiermacher, journalist

Du har sikkert allerede hørt om de berømte Jellingesten. Men vidste du, at byen Jelling har mere at byde på end fantastiske fortidsfund og en god musikfestival? Her finder du også en familie med et helt særligt forhold til engelske biler – for dem er bilerne nemlig meget mere end bare transportmidler.

Lidt uden for Jelling, midt i den jyske hede, bor Marianne og Martin med deres børn. Men det er ikke kun børnene, der fylder – det gør deres biler også. Til hverdag kan du opleve Martin køre i en Rover 75, mens kæresten har en meget unik britisk bil.

Hun kører i en Austin Metro.

Bilen, der skulle have reddet den engelske bilindustri, men som endte med at blive endnu et søm i dens ligkiste. 

Og den bil er noget helt særligt. Det er nemlig familiens bil. Den bliver brugt året rundt – også, når det er ferietid.

En familiebil langt udover det sædvanlige

”Marianne har en Austin Metro fra 1989 som hverdagsbil. Det er en 1.000 cm. Jeg valgte den, der var mindst rusten og satte den i stand” 

Sådan siger Martin om Mariannes usædvanlige bil. Men det synes Martin ikke, at den er – for selvom det er en ‘Special’, mener Martin faktisk ikke, at der er noget særligt ‘special’ over den. 

Det er ikke løgn, når man siger, at jyder indimellem underdriver.

Alligevel er der noget, der er ’Special’. For det er specielt at køre i en Austin Metro. 

Det er endnu mere ’Special’ at køre i den som hverdagsbil. Og det er i hvert fald også ’Special’ at tage den selvsamme Metro og pakke med børn og bagage og køre afsted på ferie. Men det gør den lille familie gerne.

Kan det svare sig at købe en større bil? 

Når familien skal på ferie, foregår det som enhver anden almindelig familietur. Børnene bliver pakket i bilen sammen med taskerne, og så triller de ellers afsted – og det kan være til alt fra Sverige til England. 

Men sidst de skulle afsted på ferie, regnede Martin på, om det kunne betale sig at købe en større bil og få plads til både hans og Mariannes to fælles børn og de to store, som er fra et tidligere forhold.

Men det kunne det ikke, skulle det vise sig. Så familien kørte afsted i to biler - Marianne i Metro’en og Martin i Rover 75. 

Og ved du hvad? Det blev på alle måder en helt specielt og uforglemmelig kør-selv-familie. 

Ring til os på 75 91 21 92
Ring til os
Skriv til os