Sådan gør du dit veterankøretøj klar til at køre ud i foråret

7 trin til at gøre din klassiske bil klar til foråret

Er du også bidt af klassiske køretøjer? Så kender du helt sikkert til den fantastiske følelse, det er, når foråret er på vej, og du skal til at gøre din bil klar til at komme ud at køre på vejene igen.

Men hvad skal du være opmærksom på, når du tager hul på forårssæsonen med dit veterankøretøj?

Det tager vi et kig på her, hvor du får vores 7 bedste tips til, hvordan du gør din klassiske bil klar til at komme ud på vejene.

Erstatning
Sørg for, at der er strøm på batteriet

Det er der, hvis du har haft en pulslader på, men tjek alligevel for en sikkerheds skyld. Har du haft batteriet frakoblet, så lad det op, inden du forsøger at starte bilen. Lad din bil stå med lader på i 24 timer.

Erstatning
Gå bilen grundigt efter i sømmene

Tjek om hornet, lyset og blinklysene virker, som de skal, og tjek også op på olie og andre væsker. Mangler der olie, sprinklervæske eller andet, så sørg for at få tanket op, så din bil kører som smurt.

Erstatning
Tjek, at bremserne virker, som de skal

Bremserne skal virke, for at du overhovedet bør overveje at køre din bil ud af garagen. Tjek trykket, og vær her opmærksom på, at pedalen ikke må gå i bund. Kontroller også, at der er bremsevæske nok på bilen.

Erstatning
Tjek dæktrykket, inden du triller ud af garagen

For at dit køretøj kan ligge godt på vejene, er det vigtigt, at dæktrykket er, som det skal være. Glem ikke også at tjekke dit reservehjul, når du er i gang med at gå dine dæk efter i sømmene.  

Erstatning
Start bilen, men vent med at køre

Lad motoren køre i tomgang og kig efter, at der ikke drypper væsker nogen steder fra. Og giv den lidt ekstra tid til at varme op, inden du ruller ud på vejen.

Kør langsomt til at begynde med og hold omdrejningerne lavt. Lad være med at give gas fra start af, men vent til gearkasse, bagtøj og differentialer er gennemvarme og ordentligt smurte.

Erstatning
Hold øje med bilens målere

Kør ind til siden, når bilens målere fortæller dig, at bilen er varm. Tjek igen, om bilen drypper olie eller anden væske.

Erstatning
Giv den gas!

Til sidst er der kun tilbage at sige: Giv los og kør! Nyd vejene, bilen, foråret og livet. 

Næsten intet slår sæsonens første køretur

Når du har været alle 7 trin igennem, er der kun tilbage at sige: Hav en formidabel sæson! Og husk nu at få nydt både sol, sommer og timerne på de danske landeveje.

Vil du kræse lidt ekstra, er det selvfølgelig en god idé at vaske veteranen både indvendigt og udvendigt – så bliver det en endnu større fornøjelse, første gang du triller ud af garagen til den nye køresæson.

Ring til os på 75 91 21 92
Ring til os
Skriv til os