Start your engines ladies and gentlemen

Køresæsonen er startet

De første forårstegn er der allerede. Krokus og påskeliljer står i blomst langs med garagen, og inde i varmen står der biler, knallerter og motorcykler klar til at blive startet op og komme ud på landevejene.

Af Thomas Schiermacher, journalist

Den 15. marts er dagen, vi alle har glædet os til. Startskuddet til den officielle køresæson for ejere af veteranbiler, -knallerter og motorcykler er endelig gået i gang. Og frugten af vinterens arbejde i garagen med at pudse, polere, renovere og restaurere skal nu nydes. 

Men… så kom corona. 

Tænker du på den klassiske Toyota fra slutningen af 1960’erne? Gør du det, så skal du læse videre her. 

For Corona er som bekendt også en virus, der plager snart det meste af verden. 

Corona har sat en kæp i hjulet på de klassiske køretøjer

Desværre kom corona i vejen for starten på sæsonen for ejere af klassiske biler, motorcykler og knallerter. Det har givet klubber og træfarrangører problemer. Det har været forbudt at samles i flokke på mere end 10 personer, og Sundhedsstyrelsen har anbefalet, at vi alle skulle holde afstand på 2 meter – og det er ikke nemt at overholde til et træf. 

Situationen har gjort livet surt for klassiker-entusiasterne. I Jaguar Club of Denmark tager formand Carsten Rohj det oppefra og ned, selv om forsamlingsforbuddet sætter en kæp i hjulet på en del klubaktiviteter.

”Alt er aflyst i klubregi. Det rammer selvfølgelig klublivet. Det hele ligger underdrejet. Vi følger selvfølgelig myndighedernes anbefalinger og håber, at det hele snart er ovre”

– Carsten Rohj, Jaguar Club of Denmark

Kør dog en tur og mærk vinden i håret

Selv om træf og dækspark-arrangementer er aflyst over hele landet, så er der alligevel én virkelig god og nærliggende mulighed for at nyde, at køresæsonen er startet. 

Kør! Start bilen og rul ud på de små veje. Nyd bakker og sving, den blå himmel, motorens brummen og hjulenes summen.

Asfalten kalder på dig og dit veterankøretøj

”Kalenderen siger endelig sæsonstart for veterankørsel, og vi entusiaster er klar til at tage fat på endnu en sæson, selv om den sidste salt mangler at blive skyllet af vejene. Vi ved, at mange har brugt vinteren til at få klargjort, pudset og opgraderet deres køretøjer og glæder sig til at vise dem frem til vennerne i klubberne. Det skal en Coronavirus ikke spolere” 

Sådan lyder de kloge ord fra Steen List, der er assurandør i Veteranforsikring Danmark.

For der er faktisk en kæmpe stor fordel ved at være bidt af veterankøretøjer. De hører nemlig til udendørs på asfalten.

En tur på vejene er helse for krop og sjæl

Inden, du slår garagedøren op, er det dog en god idé, at du sikrer, at alt er, som det skal være på dit køretøj. Tjek lys og lygter, olie og væsker, og sørg for, at der er korrekt dæktryk – og at alt er, som det skal være.

Så er du også i et smittefrit miljø hjemme i garagen eller indkørslen så længe.

Og når du så ikke kan vente længere, så sæt dig til rette, start motoren og nyd turene, indtil der igen bliver givet lov til træf og sammenkomster i klubber og andre steder.

Husk de gode tips til, hvordan du gør veteranbilen klar til en ny sæson på asfalten → 

”Vores store passion kan heldigvis dyrkes udendørs. Bare man holder behørig afstand til hinanden og følger alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger, så tror vi, at en køretur er godt for krop og sjæl,”

– Steen List (som håber, at veteranfolket lytter og kommer ud på vejene)

Ring til os på 75 91 21 92
Ring til os
Skriv til os