Periodisk syn

Syn af veterankøretøj er lovpligtigt

Hvornår skal din veteranbil til det periodiske syn?

Hvis din bil er indregistreret som veterankøretøj og kun benyttes lejlighedsvist, indkaldes den til periodisk syn hvert 8. år.

Hvis du derimod har en klassisk bil, så gælder de samme regler som øvrige indregistrerede biler. Et klassisk køretøj definerer vi som et køretøj der har en alder mellem 25-29 år.

Registrering til veterankørsel

Biler der er omfattet af pligt til periodisk syn, kan registreres til veterankørsel hvis de er registreret første gang for mere end 35 år siden og kun benyttes lejlighedsvis. Den begrænsede anvendelse medfører at biler der er registreret til veterankørsel, indkaldes til periodisk syn hvert 8. år.

Biler der er registreret til veterankørsel, må kun benyttes lejlighedsvis, og de må ikke benyttes til erhvervsmæssige personbefordringer, transport af farligt gods, udrykningskørsel eller udlejning uden fører.

Omregistrering af biler kan ske online hos SKAT her eller på motorkontoret.

Krav til veteranbiler

2 ting skal være opfyldt for at din bil skal synes hvert 8. år.

Erstatning
Veteranbilen skal registreres til veterankørsel.
Erstatning
Veteranbilen skal være mindst 35 år gammel.
Find yderligere information

Færdselsstyrelsen

Du kan finde mere info om den lovpligtige kontrol på færdselsstyrelsens hjemmeside. De forklarer hvornår din bil skal kontrolleres.

Her finder du desuden nyttige links der fører dig videre til synsrapport, synsdato med mere.

Har du en veteranmotorcykel eller klassisk motorcykel?

Syn af motorcykel

Motorcykler skal ikke til periodisk syn.

Dog skal en motorcykel synes ved ejerskifte hvis den er over 10 år gammel, og det er mere end et år siden at den sidst blev godkendt.

Ring til os på 75 91 21 92